Spökjakten

Spökjakten

Välkommen till fritidshemmets detektivklubb!

Att lösa problem och nyfiket leta ledtrådar – något som engagerar både barn och vuxna.

Här har ni en detektivklubb med fokus på gemenskap som tillsammans möter och antar spännande utmaningar. Utmaningar kopplade till Lgr22. I materialet finner ni tips för att starta upp en detektivklubb på fritidshemmet och ni kommer efter hand att hitta olika uppdrag att ladda ner och använda. Genom leklådor, skrivverkstad och anslagstavla kan förhoppningsvis idén om en detektivklubb även skapa utrymme för spontan lek och gemenskap. Kombinera uppdragen ni hittar här med elevernas egna tankar, önskemål och initiativ. Detta uppdrag går även att genomföra som ett enskilt område utan att ni skapar en detektivklubb. 

Här kommer uppdraget Spökjakten. Det händer underliga saker på skolan under nätterna. Det verkar som om någon trasslar med kopieringsmaskinerna. Vilken stress för pedagogerna!

 
Vem är det som lämnar konstiga kopior, vem stänger av kopieringsmaskinerna och varför är där slime? Det visar sig vara ett skolspöke som hittar hyss - men vilket av alla spöken är skyldigt?
Genom fem kluriga uppdrag skaffar eleverna ledtrådar som tillslut kommer leda till vilket spöke.
 
 
 
Använd materialet och anpassa till er verksamhet, låt eleverna komma med egna idéer och ha roligt tillsammans.
Lycka till!

Rut Jansson Spionberg, VD för fritidshemmets detektivorganisation återkommer snart med fler uppdrag! Vi hörs snart igen!

 

Fler uppdrag för detektivklubben hittar du här

Author

Kim Sjöberg