Middagsbjudningen

Middagsbjudningen

Välkommen till fritidshemmets detektivklubb!

Att lösa problem och nyfiket leta ledtrådar – något som engagerar både barn och vuxna.

Här har ni en detektivklubb med fokus på gemenskap som tillsammans möter och antar spännande utmaningar. Utmaningar kopplade till Lgr22. I materialet finner ni tips för att starta upp en detektivklubb på fritidshemmet och ni kommer efter hand att hitta olika uppdrag att ladda ner och använda. Genom leklådor, skrivverkstad och anslagstavla kan förhoppningsvis idén om en detektivklubb även skapa utrymme för spontan lek och gemenskap. Kombinera uppdragen ni hittar här med elevernas egna tankar, önskemål och initiativ.

Här kommer ett första uppdrag. Detta uppdrag går även att genomföra som ett enskilt område utan att ni skapar en detektivklubb. Just detta uppdrag är något omfattande men de uppdrag som ni snart kan ladda ner kommer att variera i olika omfattning. Vissa uppdrag går att lösa på en eftermiddag, andra bygger på mer än ett tillfälle. Detta uppdrag som är mer omfattande kan passa på ett lov, i anslutning till en studiedag eller uppdelat på fler dagar.

Använd materialet och anpassa till er verksamhet, låt eleverna komma med egna idéer och ha roligt tillsammans.

Rut Jansson Spionberg, VD för fritidshemmets detektivorganisation återkommer snart med fler uppdrag! Vi hörs snart igen!

 

Du hittar materialet här: https://www.oppetklassrum.se/produkt/fritidshemmet/15

Dela gärna hur du använder materialet
Instagram och Facebook: @oppetklassrum.se

Author

Kim Sjöberg