”Om mig”

”Om mig”

Vem är jag? Varför är jag som jag är? Vad vill jag?
Minst sagt stora frågor även för en vuxen – men frågor värda en extra tanke då och då. Vi samtalar ofta om vem vi är, vad vi känner och vad vi tycker. Det är viktigt att våra olikheter lyfts och att vi väljer att se dem som en tillgång. Är jag nöjd med mig själv? Vad vill jag förbättra eller hur ser andra på mig?

Här är en liten uppgift som handlar om mig själv i siffror. Låt eleverna skriva uträkningar på små färgglada lappar och klistra fast på pappret. Kanske något att sätta upp på väggarna så eleverna kan räkna på varandras och få svar på sånt som de kanske inte visste?

img_5875  scan0000

Ladda ner uppgiften här: jagisiffror

 

En annan uppgift är kopplad till ASL-arbete i samspel med skapande och reflektion. Ett förslag är att fördela ballongerna på flera lektioner. På så sätt har ni möjlighet att gå på djupet med varje ballongs syfte. Skriv ballongens rubrik på tavlan, använd med fördel EPA det vill säga att först tänker eleverna enskilt, sedan pratar de i par och därefter delges alla. På så sätt hinner eleverna fundera på vad de ska rita och skriva i sin ballong.

img_5890 img_5891

Jättefina och personliga ballonger att hänga i klassrummet eller på fritids. Montera sedan ballongen genom att vika varje sida, limma ihop och låt ett snöre limmas fast i mitten (innan du limmar fast den sista sidan).

img_5883 img_5881 img_5877

Du kan ladda ner uppgiften här:
1pdf 2pdf 3pdf 4pdf 5pdf

 

Önskar er alla en fantastisk terminstart!

 

 

Följ på sociala medier – häng med på de senaste uppdateringarna 
ladda nedoppetklassrum.se
facebook  oppetklassrum.se
Twitter-icon.png KimSberg

Author

Kim Sjöberg