Sommarbingo

Sommarbingo

Den blomstertid nu kommer med läsning och med lust… 
Sommaren är inget undantag för läsning och vi hoppas ha inspirerat våra elever att läsa även under lediga dagar. Så hur kan vi motivera våra elever att läsa i sommar?

img_8510

Trenden med läsbingo håller i sig och här kommer ett nytt för i år. Det finns tillhörande diplom att ladda ner! Jag brukar erbjuda läsbingo för de elever som vill och har möjlighet. Om någon behöver, så står personalen redo att hjälpa elever att få lästillfälle för att fylla i brickan när de kom tillbaks till skolan – alla ska få möjlighet att lyckas!

Läsbingo: bingo
Diplom: diplom

img_8517

 

 

Läsbingo på fritids
Det finns många elever som tillbringar sin sommar på härligt sommarfritids. Som lärare och fritidspedagog så ser jag möjligheten att uppmuntra elevers läsning även på sommarfritids. Läsdisco? Spökläsning? Pyjamasläsning? Läsutmaningar med olika uppdrag? Skattjaktsläsning? Listan kan göras lång.. läsning innebär inte näsan i boken.. det finns så många roliga sätt att möta läsning på och jag vet att vårt land består av otroliga fritidspedagoger som kan hitta roliga vägar till sommarläsning! Hoppas få tillfälle att återkomma med upplägg om detta!

Bingo på fritids: fritids

 

 

Tärningsbingo
Jag har klurat länge på hur jag skulle kunna förnya och utveckla trenden med just läsbingo. Resultatet blev ett tärningsbingo som fokuserar på matematiska aktiviteter. Tärningsbingot går hand i hand med årets lilla sommargåva till eleverna, två tärningar! Läs mer om detta nedan.

Tärningsbingo: tarningbingoimg_8509

 

Sommargåva
Tänk vad tärningar kan vara roliga! Möjligheterna är oändliga! Så en liten gåva till eleverna på skolavslutningen blir just två tärningar. Dessa kan ges tillsammans det lilla häfte som jag knåpat ihop. Häftet innehåller olika lekar/övningar som eleverna kan använda tärningarna till. Kanske en rolig aktivitet att göra på bilresan, på stranden eller med kompisarna?

Dessa passar även bra tillsammans med ett tärningsbingot.

Sommarkort: kort
Aktivitetshäfte: sommarkul

img_8507img_8508

 

img_8513    img_8512

images-2 ladda ned

Följ gärna vår facebookgrupp: oppetklassrum.se
Instagram: oppetklassrum.se

Author

Kim Sjöberg