Läsbingo – även för sommarfritids

Läsbingo – även för sommarfritids

Hur får vi eleverna att inte glömma läsa under sommaren? Alla elever har inte förutsättningen att möta läsande vuxna som inspirerar och motiverar till läsning utanför skolan. Även om det finns inspirerande vuxna i barns närhet så kanske det kan vara svårt att locka till läsning ändå?

Mina årskurs ett har kämpat med sin läsning och som pedagog har jag understrukit vikten av läsning till både elever och föräldrar så jag hoppas av hela mitt frökenhjärta att eleverna får tillfälle till läsning i sommar. Hur kan jag bidra till att motivera eleverna även när jag inte är där och uppmuntrar?

IMG_9056
Eleverna får ett läsbingo med hem i sommar 

Mina elever är förtjusta i den nya lästrenden med läsbingo! Det är en frivillig utmaning men i påskas hade samtliga elever genomfört sitt påskläsbingo. Om någon hade behövt, så stod vi i personalen redo att hjälpa dem få lästillfälle för att fylla i brickan när de kom tillbaks till skolan – alla ska få möjlighet att lyckas!
Jag brukar ha ett litet pris att dela ut till eleverna, i påskas fick de en tuff doftpenna och efter sommaren väntar en söt liten pryl till skolväskan. Ett diplom uppskattas också!

Diplom_läsbingo

Det finns många elever som tillbringar sin sommar på härligt sommarfritids. Som lärare och fritidspedagog så ser jag möjligheten att uppmuntra elevers läsning även på sommarfritids. Läsdisco? Spökläsning? Pyjamasläsning? Läsutmaningar med olika uppdrag? Skattjaktsläsning? Listan kan göras lång.. läsning innebär inte näsan i boken.. det finns så många roliga sätt att möta läsning på och jag vet att vårt land består av otroliga fritidspedagoger som kan hitta roliga vägar till sommarläsning! Hoppas få tillfälle att återkomma med upplägg om detta!

sol

Läsbingo fungerar även på sommarfritids! Här finns ett läsbingo både för  elever som är hemma och elever på sommarfritids. Även diplom finns att ladda ner!

Tillsammans kan vi påverka våra barns läsning – alla kan ta gemensamt ansvar och vara goda läsande förebilder!

Läslig sommar!

Läsbingo elever: Läsbingo
Diplom elever: Diplom_läsbingo

Läsbingo sommarfritids: Läsbingo-Sommarfritids
Diplom sommarfritids: Diplom_fritids

 

Du hittar fler tips i vår facebookgrupp oppetklassrum.se facebook

Author

Kim Sjöberg

3 Comments

  1. Nor again is there anyone who loves or pursues or desires to obtain pain of itself, because it is pain, but because occasionally circumstances occur in which toil and pain can procure.

    1. No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful. Nor again is there anyone who loves.

  2. But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth, the master-builder of human happiness.

Leave a Reply